Versterken Rijnkade Arnhem

Versterken Rijnkade Arnhem

OmgevingsmanagementProjectbeheersing
OmgevingsmanagementProjectbeheersing

In het hart van Arnhem vindt een indrukwekkend schouwspel plaats: de dijkversterking bij de Rijnkade. Hier, waar ingenieurs en vakmensen samenkomen om de stad te beschermen tegen de grillen van de natuur, heeft Kristal Compagnie haar kennis en expertise ingezet. 

De Rijnkade is een dijk die ons beschermt tegen hoog water in de Rijn. De dijk wordt over een lengte van ruim een kilometer versterkt. Niet alleen de dijk wordt aangepakt. Ook de kade, de trappen en hellingen van de kade worden aangepast. Zo is er meer ruimte voor ontmoeting, horeca en veilig (wandel) verkeer. De Jansbeek stroomt door de kade in de Rijn. ook deze kan men straks beter zien. Er komt een groene en levendige Rijnkade.

Door de klimaatverandering krijgen we vaker hoger water. Daarom moet de kade bestand zijn tegen extreem hoog water. Ongeveer een kilometer van de kade is hier niet tegen bestand. Dit deel versterken we nu. Voor de gemeente Arnhem is de versterking van de Rijnkade een goed moment de Rijnkade aantrekkelijker te maken en de kade beter te verbinden met de binnenstad.

Het dijkversterkingsproject is meer dan alleen beton en staal. Het is een cruciale inspanning om de veiligheid van de stad te waarborgen. Kristal Compagnie brengt niet alleen technische bekwaamheid maar ook een nuchtere vastberadenheid om het project binnen de gestelde termijnen en normen te voltooien.

Gemeente en Waterschap Rijn en IJssel realiseren gezamenlijk het project Rijnkade Arnhem, zowel vanuit waterveiligheid als vanuit het gemeentelijke beleid. De waterveiligheid is daarin leidend. 

 

Previous slide
Next slide

Gerelateerd

Voeg je header hier toe